Salut

Tenir un cabell més saludable aquesta tardor és a les teves mans

By November 19, 2018May 23rd, 2019No Comments
causas caiguda cabell

Amb l’arribada de la tardor, la baixada de les temperatures i la humitat els cabells es crespen i es tornen més fràgil i trencadís. A més, amb el començament de la tardor és habitual que perdis una mica més de cabell. No et preocupis, la caiguda estacional és perfectament normal i no suposa cap problema per a la seva salut, encara que és important que en aquesta època de l’any posis especial atenció en la cura del teu cabell per evitar que aquesta pèrdua sigui major.

La hidratació és la clau

Així com la hidratació és fonamental per prevenir les arrugues en la nostra pell i depurar l’organisme, la hidratació del cabell és també vital per a la salut d’aquest. Una bona hidratació és bàsica per evitar tenir un cabell sec i apagat a la tardor. A més, un cuir cabellut cuidat i ben hidratat mantindrà la caspa i les picors a ratlla.
Ja el tinguis sec, gras o normal, utilitza sempre un xampú adequat per al teu tipus de cabell i, especialment en aquesta època, una mascarilla d’hidratació després del rentat. A més, si el teu cabell tendeix a embullar-se, un condicionador t’ajudarà a evitar les molestes estirades que arrenquen alguns cabells.

La calor no és un bon aliat

Comença a refrescar i, és normal que, al moment d’assecar el cabell abusem de l’aire calent de l’assecador encara que hem de recordar que l’excés d’aire calent resseca el teu cabell. Després de rentar-te el cabell, asseca-ho suaument amb una tovallola i, si l’ús de l’assecador és inevitable, aplica-ho el menys temps possible i sempre a baixa temperatura.
Si, a més a més utilitzes les planxes per evitar el cabell crespat recorda limitar la temperatura d’aquestes, realitzar el mínim de passades possible per protegir la teva cabellera amb un protector de calor.

L’excés de calç, el pitjor enemic

Rentar el cabell amb un aigua amb massa calç pot ser la responsable d’un cabell sense lluentor i trencadís, per tant, hem de protegir el cabell de la calç. L’aigua dura, calcària, té uns alts nivells de calci i magnesi que s’adhereixen al cabell fent que aquest es torni més trencadís i apagat.  A més de ressecar el cuir cabellut i poder produir picors i caspa, un excés de calç en l’aigua durant el rentat del cabell pot deixar-lo sense lluentor, aspre i més difícil de pentinar.

La qualitat de l’aigua, com podem veure, juga un paper fonamental en la salut del cabell, ja que l’alt contingut en calç acostuma a ser una de les causes principals de problemes a la pell i als cabells.

A més de la calç, normalment, l’aigua de l’aixeta pot contenir molt clor i restes de metalls pesats. Però no et preocupis, hi ha solució.  
Un descalsificador és un sistema molt pràctic que elimina els alts nivells de minerals, en concret, de calci i magnesi. D’aquesta manera, millora la salut i la higiene, a més d’aportar nombrosos avantatges en la llar.

En VDF disposem d’una varietat de models de descalcificadors, segons la duresa de l’aigua, el nombre de persones que viuen en la llar, així com el tipus d’habitatge:

Aquasil S: Per a cases, pisos, oficines i qualsevol edifici amb espai reduït.
Aquasil H: Per a habitatges familiars (2-4 persones).

Aquasil 2: Per a famílies nombroses o grups (4-8 persones).
Aquasil 4: Per a grups de persones, edificis i instal·lacions.

Si tens qualsevol pregunta pots consultar amb el nostre equip.