Oxigen actiu

Com rentar la teva roba de manera ecològica

By February 27, 2019May 23rd, 2019No Comments
Com rentar la teva roba de manera ecològica

Rentar la nostra roba és una rutina gairebé quotidiana però si no ho fem amb cap, a més d’escurçar la vida de les nostres peces, pot convertir-se en un problema mediambiental. L’ús de la rentadora i els detergents, sens dubte, contribueixen a la deterioració del medi ambient. Pren nota d’alguns consells que poden ajudar-te a reduir l’impacte d’aquesta pràctica.

Segueix aquests consells ecològics per a cuidar la roba d’hivern

Algunes senzilles pràctiques com aprofitar la bugada completa, separar els colors i els diferents teixits, assecar la roba al sol o evitar l’ús de detergents i suavitzants comercials en excés són efectives per a rentar la roba de forma ecològica.

  • Aprofita al màxim la capacitat de la teva bugada

Amb una càrrega de rentada completa es consumeix molta menys aigua i energia que amb diverses càrregues parcialment plenes. Així que quan hagem de fer una bugada, esperarem a tenir la roba suficient per a fer una càrrega plena i evitarem rentar només algunes peces.
Si tenim una cosa urgent que rentar moltes vegades és útil fer-ho a mà i amb aigua calenta. D’aquesta manera estalviem aigua, energia i detergent. I, si no hi ha més remei que utilitzar la rentadora, es poden ajustar els diferents programes de la rentadora perquè coincideixin amb la grandària de la càrrega per a realitzar una despesa òptima.

  • Rentar en fred també elimina la brutícia

La millor recomanació per a una rentada ecològica és utilitzar, en la mesura que sigui possible, un programa amb aigua freda. Existeixen múltiples estudis que asseguren que el  90% de l’energia consumida per la rentadora s’utilitza a escalfar l’aigua.

No oblidem que l’aigua freda amb el programa correcte també elimina la brutícia. A més, els teixits gairebé sofreixen i les peces es desgasten menys a baixes temperatures i estalviem molta electricitat.

Si alguna peça està molt bruta també podem elevar la temperatura fins als 30° o bé, remullar les peces abans del rentat en màquina perquè les taques s’estovin.

  • Trata les taques abans de fer la bugada

A vegades, una peça només té una petita taca i, encara que la resta no està bruta, aquesta taca ens obliga a fer més rentades a les altres peces ja netes sense necessitat. En aquest cas, es pot rentar a mà aquesta zona per a tractar la taca en qüestió i evitar el pas per la rentadora. D’aquesta manera, la peça sofreix menys desgast i ens durarà més ja que evitem una rentada completa innecessària.

També és possible que, en una rentada curta o amb aigua freda alguna taca puntual es resisteixi a desaparèixer, en aquest cas, si l’has localitzat abans de rentar-la és important tractar-la amb un temps de remull i un producte específic, a poder ser, ecològic.

  • Secar a l’estenedor

És tan important el procés de rentat com l’assecatge. Hem de tenir en compte que un excés de calor danya moltíssim la roba i, per tant, escurça la seva vida útil. És crucial prioritzar l’estenedor per sobre de l’ús de l’assecadora, no només per l’estalvi econòmic que suposa, també pel bé del medi ambient i de la nostra roba.

Encara que estendre a l’aire lliure és gratis i suposa un gran estalvi hem de tenir en compte que a l’hora d’usar l’estenedor és important que evitem la llum directa del sol ja que aquest també limita la seva vida útil i fa que es desgastin i perdin color. Per això, és molt millor estendre en les hores en les quals el sol calenta menys, a primera hora o bé, quan ja es pon.

  • No descuidis el manteniment dels electrodomèstics

Netaja el filtre de la teva rentadora cada setmana, revisa si hi ha monedes o petits objectes dins del tambor, mantingues netes les cubetes de detergent, elimina les pelusses del filtre de la teva assecadora, etc. Si els aparells estan funcionant de manera adequada, el seu el consum serà òptim. A més, evitaràs futures avaries i allargaràs així la vida dels teus electrodomèstics. Tingues en compte que canviar-los abans del necessari produeix un excés de residus que també contribueix amb la contaminació.

  • Detergents ecològics, bons per a la roba, millors per al medi ambient

Existeixen en el mercat infinites referències de detergents comercials que cada vegada aconsegueixen millors resultats de neteja però hem de tenir en compte que alguns dels seus components són nocius per al medi ambient. Fixa’t en les etiquetes i busca productes  que tractin de reduir l’impacte mediambiental. Els detergents i suavitzants biodegradables sense fosfats ni clor són els més respectuosos.

  • Aprofita el poder de l’aigua per a netejar de forma natural

Gràcies al sistema Laundry Pro 2.0, un sistema instal·lable en la teva rentadora domèstica, podràs rentar només amb aigua freda i sense la necessitat d’utilitzar detergents. Laundry Pro 2.0 incorpora el poder de la revolucionària tecnologia ActivePure®, que genera molècules d’oxigen actiu, potents agents de neteja que eliminen la brutícia, els contaminants i els bacteris que causen la mala olor.

Laundry Pro et permet rentar la roba sense necessitat de detergents, suavitzants ni aigua calenta, amb el que, a més d’estalviar podràs allargar la vida útil de les teves peces i de la teva rentadora.