AiguaOxigen actiu articles

L’oxigen actiu, l’alternativa ecològica per la neteja de la teva llar

By March 7, 2019May 23rd, 2019No Comments

Estem acostumats a utilitzar una gran varietat de productes químics per netejar la nostra casa, rentar la roba, desinfectar…Però existeix una manera més ecològica i respectuosa amb el medi ambient per a poder mantenir neta la nostra llar.

Neteja amb oxigen actiu i lliure de químics 

L’oxigen actiu és una alternativa de neteja respectuosaamb elmedi ambienti, per tant, més ecològica. A més d’una neteja sense la necessitat d’utilitzar productes químics,l’oxigen actiu ofereix unbenefici afegit a lasalut de la tevafamília i també suposa un estalvirespecte a l’ús de productes de neteja tradicionals.

Usos de l’oxigen actiu

Neteja de metalls

Els metalls, com la resta d’elements de la nostra llar que utilitzem diàriament, s’embruten. Existeixen tants productes de neteja com metalls diferents, tanmateix, hem de tenir especial cura amb l’ús d’alguns químics,ja que poden deteriorar-los. El lleixiu, per exemple, malgrat el seu poder desinfectant no està indicat per a la neteja de l’acer inoxidable, ja que pot fer-lo malbé per culpa del seu alt poder d’abrasió.

A més, els productes específics per a la neteja de metalls, igual que els dels vidres, solen contenir elements nocius per al medi ambient i s’ha de tenir especial cura per la seva alta toxicitat.

L’aigua amb oxigen actiués una alternativa senzilla i econòmicaque respecta els materials i assegura la seva neteja i desinfecció.

Metalls preciosos

Amb el temps, els objectes de plata que tenim a casa tendeixen a oxidar-se i es tornen d’un color més fosc, com a negrós, que fa que ja no llueixi com el primer dia.

Existeixen en el mercat  diferents opcions per a la seva neteja però la majoria, a més de ser cars, contenen agents químics per a assegurar la seva neteja. L’ús d’aigua amb oxigen actiufa que el sulfur de plata, causant d’aquesta “deterioració” s’elimini i retorna a la plata la seva lluentor original.

Rajoles, lavabos i dutxes

Al bany i a la cuina no és infreqüent l’aparició de floridura en els taulells i les rajoles. Encara que amb una bona ventilació i un control de la humitat pot ajudar-nos a prevenir l’aparició d’aquest agent en les nostres rajoles, a vegades no és suficient, especialment en època de pluges. És comú l’ús del lleixiu per a eliminar aquestes taques de floridura de rajoles i parets però hem de tenir en compte que la utilització d’aigua amb oxigen actiu és una alternativa innòcua, lliure de tòxics i respectuosa amb el medi ambient.

Vidres i mampares

La neteja dels vidres de la llar és una de les tasques en que utilitzem diferents productes químics. Des de l’amoníac fins als netejavidres multi usos, tots ells emeten vapors que, a més de ser altament tòxics per a les persones en ser inhalats, també ho són per al medi ambient i, per tant, comprometen la salubritat de la nostra llar. L’oxigen actiu, d’altra banda, és una alternativa ecofriendly i respectuosa amb la nostra salut que, a més, ens ofereix excel·lents resultats de neteja.

L’oxigen actiu en la teva bugada 

En la nostra bugada diària solem utilitzar productes químics per al tractat de les taques, la suavitat de les peces, facilitar el planxat… i així, un llarg etcètera. No obstant això, una bugada més ecològica(link al post) és possible gràcies al poder de l’oxigen actiu.

Rentant la nostra roba amb aigua amb oxigen actiu reduïm la necessitat de detergents i suavitzantsi, per tant, eliminem els productes químics de la nostra bugada però sense renunciar a la neteja i a l’eliminació dels bacteris i les males olors. A més, l’oxigen actiu elimina els residus dels productes químics utilitzats anteriorment de les nostres peces eliminant així les picors o enrogiments causats per al·lèrgies o hipersensibilitat a aquests compostos.

La instal·lació de Laundry Pro, un sistema instal·lable en rentadores, permet rentar la roba amb aigua rica en oxidants i gaudir així de tots els avantatges que ens ofereix l’oxigen actiu en la neteja de la nostra roba i en la de la nostra llar. A més, el sistema Laundry Pro funciona només amb aigua freda, la qual cosa suposa un gran estalvi d’energia que, combinat amb la reducció de l’ús de productes químics, suposa una bona alternativa per a la conservació del medi ambient.