AiguaDescalcificadors

Com funcionen els descalcificadors?

By April 4, 2019April 7th, 2020No Comments
Función de los descalcificadores

La duresa de l’aigua ve determinada per la concentració de compostos minerals que hi ha a l’aigua, en particular sals de magnesi i calci. Les aigües amb un alt contingut en calci i magnesi es consideren dures, mentre que les que tenen un contingut baix es consideren toves.

Per disminuir la duresa de l’aigua s’utilitzen diferents tractaments descalcificadors. Una vegada descalcificada, l’aigua adquireix la duresa adequada i ofereix importants beneficis per les instal·lacions de la llar i en electrodomèstics, per a la salut i la higiene de tota la família. A més, s’aconsegueix un estalvi energètic potent.

A VDF disposem dels descalcificadors Aquasil, que estalvien fins a un 70% d’aigua pel que fa a altres equips de descalcificació. Són equips de descalcificació per intercanvi iònic. Aquest equip basa el seu funcionament en l’ús de resines d’intercanvi iònic. Empren una resina anomenada resina catiònica d’última generació, carregada de forma negativa per atreure als ions positius, com el calci i magnesi.

Com funcionen els descalcificadors?

L’aigua passa per un dipòsit que conté la resina catiònica, carregada d’ions de sodi. A l’entrar en contacte l’aigua amb la resina, es produeix l’intercanvi calci i sodi. A continuació, l’aigua descalcificada i lliure de calci passa per la instal·lació i pels circuits d’aigua freda i aigua calenta sanitària. Aquesta aigua, al no tenir calç, no provocarà els efectes que tothom coneix, per exemple, de deposicions de calç en les aixeteries.

Els descalcificadors Aquasil de VDF poden ser electrònics o hidràulics. Els electrònics disposen d’un programador intel·ligent que optimitza el consum d’aigua i de sal i la redueixen fins a un 55% gràcies a un sistema de regeneració electrònic. I els hidràulics, gràcies al seu funcionament amb doble ampolla de resina, permeten uns resultats superiors als electrònics.

Tots dos sistemes han estat fabricats amb resina alimentària d’alta qualitat i d’última generació i funcionen amb un llit compactat que permet obtenir un elevat cabal d’aigua amb molt poca pèrdua de càrrega.

Els models són Aquasil S, Aquasil H i Aquasil 4.

Existeixen altres tipus de descalcificadors, com l’electrònic, que utilitza un sistema per alterar físicament l’aigua amb l’objectiu de dissoldre els minerals, però amb molt poc poder d’actuació, i l’inhibidor de calç, que es basa en l’alliberament d’ions de zinc per inhibir la calç. Aquests ions transformen la calç en aragonita, un mineral sense propietats incrustants ni adherents.