Aigua

Per què serveix un descalcificador?

By May 13, 2022No Comments
Para qué sirve un descalcificador

Avui a VDF Team parlarem del descalcificador, coneixeràs què és aquest innovador sistema per descalcificar l’aigua de la llar, les seves funcions, característiques i els beneficis principals que atorga.

Què és un descalcificador?

Un descalcificador és un aparell que ha estat dissenyat i fabricat per eliminar l’excés de calç existent a l’aigua. Aquests aparells s’instal·len a l’entrada de l’aigua de l’habitatge o en aquell punt on es vulgui reduir l’excés de calç.

Per què serveixen els descalcificadors?

Els descalcificadors serveixen per eliminar l’excés de sals de magnesi i cal que hi ha presents a l’aigua. Per això s’utilitzen resines que capturen els ions del calci i el magnesi i procedeixen a la seva eliminació de forma eficient. En altres paraules més tècniques, és eliminar la duresa de l’aigua a través d’intercanvis iònics.

Com funciona un descalcificador?

D’altra banda, de manera que puguis saber més sobre el descalcificador domèstic, et volem explicar breument en què consisteix i com funciona. Doncs bé, durant el procés de descalcificació de l’aigua, quan l’aigua passa a través d’un llit de resina, i gràcies a les característiques d’aquesta, atrau i reté la calç i les sals de magnesi, proporcionant així una aigua molt més pura i potable.

Beneficis dels descalcificadors

Són molts els beneficis que aporten els descalcificadors que s’instal·len a la llar i tot seguit en coneixeràs els principals:

Protecció contra la calç

En eliminar la presència de calç a l’aigua tindràs la tranquil·litat i seguretat que l’aigua que beus directament de l’aixeta és potable i està lliure de calç i altres contaminants. A més, això t’aportarà grans avantatges a nivell dels electrodomèstics de la llar que fan ús de l’aigua per al seu funcionament, ja que veuràs com la seva vida útil s’allarga i tens menys problemes i cal fer menors manteniments.

Cuina, bany i vaixella molt més neta

Tots sabem que la calç deixa marques a les aixetes de la llar i en altres seccions on ha pogut esquitxar aigua, i perquè tot estigui net és necessari l’ús de productes anticalç, cosa que t’oblidaràs gràcies al descalcificador, doncs deixaràs d’utilitzar aquests productes i casa teva es veurà molt més neta a nivell de vaixella, cuina i aixetes.

Pell i cabell més sans i nets

La calç present a l’aigua també perjudica la salut del nostre cabell i pell, sobretot les persones amb pells atòpiques, ja que la resseca. Notaràs com la teva pell i cabells estan més brillants i amb més suavitat.

Estalvi total

Tal com hem dit anteriorment, estalviareu en eliminar l’ús de productes anticalç i també en la neteja, fins a un 50% d’estalvi gràcies a l’eliminació de la calç present a l’aigua.

Què us ha semblat l’article? Sens dubte els descalcificadors són un dels millors sistemes que s’han inventat i fabricat. Si actualment vols instal·lar-ne un a casa teva, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.