Aigua

Per què instal·lar un descalcificador d’aigua a casa?

By May 11, 2022No Comments
Instalar un descalcificador alarga la vida útil de los electrodomésticos

Un excés de calç a l’aigua de casa ens pot causar força problemes, tant econòmics com relacionats amb la salut i higiene. És per això que us hem preparat una llista de motius pels quals val la pena instal·lar un descalcificador d’aigua a casa.

1. Estalvi energètic després d’instal·lar un descalcificador

L’aigua que conté un excés de calç, també anomenada aigua dura, pot provocar greus obstruccions a les canonades, especialment quan circula aigua calenta.

La calç, com que és un aïllant tèrmic natural, provoca que els electrodomèstics que funcionen amb aigua calenta requereixin més energia per escalfar l’aigua. Per tant, en instal·lar un sistema de descalcificació evitaràs que la calç afecti el consum energètic dels teus electrodomèstics i aconseguiràs estalviar a les teves factures de la llum i del gas.

2. Vida útil dels electrodomèstics

A més de l’impacte energètic, un altre dels grans problemes de la calç és que afecta directament la durabilitat dels electrodomèstics. Per això, gràcies a l’aigua descalcificada aconseguiràs augmentar la vida útil de la caldera, la rentadora, el rentaplats, la cafetera, etc.

3. Major hidratació en cabells i pell en instal·lar un descalcificador

Una cosa tan habitual com dutxar-te o banyar-te pot afectar directament la pell i els cabells si l’aigua té un excés de calç. De fet, un dels principals factors que contribueixen a la sequedat de la pell i als constants picors molestos és precisament l’aigua dura.

Tenir un descalcificador d’aigua a casa ajuda a mantenir la pell i els cabells més suaus i hidratats sense necessitat de fer servir cremes ni condicionadors. A més, ajuda a alleujar algunes afeccions dermatològiques com la dermatitis atòpica o la caspa.

4. Estalvi en detergents i sabons

Un altre avantatge que té instal·lar un descalcificador domèstic és que podràs reduir les dosis de detergents i sabons sense perdre’n l’eficàcia. Això és perquè el calci i el magnesi, presents a l’aigua dura, redueixen l’efectivitat dels sabons.

5. Neteja d’aixetes i vidres

Finalment, gràcies a l’aigua descalcificada no necessitaràs utilitzar productes químics anticalç per treure les marques de calç a les aixetes, vidres, mampares i miralls. A més, milloraràs el rendiment d’alguns dels teus electrodomèstics com el rentaplats. Per tant, amb un descalcificador estalviaràs diners en el consum dels productes i contribuiràs a millorar el medi ambient.

Si t’han semblat interessants els 5 principals motius per instal·lar un descalcificador domèstic i vols més informació sobre la gamma de descalcificadors de VDF Team, contacta amb nosaltres  perquè un dels nostres tècnics es posi en contacte amb tu i et solucioni tots els teus dubtes .