Aigua

Quines són les diferències entre un descalcificador amb sal i sense?

By May 10, 2022No Comments
Como afecta la cal

Avui en aquest article parlarem de les diferències que hi ha entre un descalcificador amb sal i sense sal. Però, abans de començar, segurament us estigueu preguntant què és un descalcificador domèstic o industrial. Doncs bé, vegem una definició breu d’aquest sistema i les seves funcions.

Què és un descalcificador?

Un descalcificador d’aigua és un equip que té com a funció l’eliminació de calç que existeix a l’aigua que prové de l’aixeta i les canonades. Gràcies a aquest innovador sistema és possible gaudir d’aigua purificada en qualsevol moment del dia i sense haver d’esperar-ne per al consum.

Ara bé, són diversos els tipus de descalcificadors que existeixen, però principalment en podem distingir dos: amb sal i sense. Els quals diferenciarem a continuació breument.

Diferències entre els descalcificadors amb sal i sense

En articles anteriors parlem sobre la importància d’instal·lar un descalcificador d’aigua a casa, i és que aquests sistemes tot el que aporten són grans beneficis, ja que permeten a les persones d’aquesta llar poder disposar en qualsevol moment d’aigua descalcificada, lliure d’altres. contaminants i apta per al consum, a més que aporta grans avantatges a nivell de la pell i dels electrodomèstics que fan ús d’aquest component per al seu funcionament.

Descalcificadors sense sal

Quan parlem d´un descalcificador sense sal, ens referim a un sistema que està compost per dues formes cristal·lines però que tenen igual composició química, calcita i aragonita. El procés que empra aquest sistema de descalcificació és que el calci i el magnesi presents a l’aigua es mantenen en suspensió, i els minerals anteriorment esmentats permeten que no s’adhereixin a la superfície. En paraules comunes, podem dir que són com a inhibidors d’aigua.

Descalcificadors amb sal

Pel que fa als descalcificadors amb sal, aquests a través del seu procés tenen l’objectiu d’estovar l’aigua i eliminar els minerals que fan que aquesta tingui una gran duresa, els quals són el calci i el magnesi. A diferència dels descalcificadors sense sal, el procediment es realitza a través del que comunament es coneix com a intercanvi iònic i tot passa dins un tanc de resines.

Quin descalcificador triar: amb sal o sense?

Això és només una breu comparativa dels dos tipus de descalcificadors, ja que són molts altres els aspectes que diferencien un model d’un altre. L’elecció dependrà de les necessitats de casa teva, a més que per triar la millor, sempre necessitaràs l’assessorament d’una empresa especialitzada.

Des de VDF Team et convidem a contactar amb nosaltres, els nostres experts t’assessoraran en tot allò que necessitis i t’ajudaran a l’elecció del millor descalcificador per a la teva llar, oficina o negoci.