arrow-down arrow-left arrow-open-down arrow-open-up arrow-right arrow-up caret-down chat circle-cross close documents dot-arrow-down dot-arrow-right envelope facebook fb-square google linkedin menu phone round-arrow-right search tool twitter whatsapp youtube

Aigua

La teva guia per conèixer l’aigua com a font de salut

com afecta la duresa de l'aigua en la dermatitis atópica
Dermatitis atòpica i el seu tractament: Com afecta la duresa de l’aigua

 

Què és la dermatitis atòpica

La dermatitis atòpica és una malaltia que afecta la pell, especialment a les pells sensibles, i és causada per una alteració crònica variable que depèn de múltiples factors, tant externs (ambientals) com interns (estat d’irritació de la pell).

Les causes de la dermatitis atòpica

Entre les causes més comunes que poden influir en aquesta malaltia estan:

  • La contaminació, pròpia de les grans ciutats
  • Els productes químics, com els sabons utilitzats durant el bany
  • El nivell de duresa de l’aigua

Com afecta l’aigua dura amb aquesta malaltia

Segons un estudi realitzat a nens en edat escolar s’observa una relació significativa entre la duresa de l’aigua i la prevalença de la dermatitis o l’excema atòpic, sent aquesta prevalença un 5% més gran en aigües dures, respecte a les toves.

En aquest estudi es van proposar dues interpretacions per comprendre què podia causar aquesta diferència. En primer lloc cal tenir en compte que, a nivell químic, els elements que determinen la duresa de l’aigua són ions de calci i magnesi, partícules que poden causar irritacions cutànies amb enrogiment i sequedat, així com accentuar els efectes dels productes químics. D’aquesta manera, la funció protectora de la pell es veu debilitada, danyant durament la pell atòpica.

La segona causa podria ser l’ús d’una major quantitat de productes químics, com el sabó i el xampú, ja que les aigües dures sempre requereixen ser tractades amb una major quantitat de producte químic (ja sigui sabó per a la pell, xampú per al cabell, detergent per a la rentadora o aigua per cuinar).

En qualsevol cas, un nivell alt de duresa en l’aigua de la nostra llar hauria de requerir un tractament d’aigua com a solució definitiva per a aquells que pateixen aquesta malaltia.

Tractament: Com combatre la dermatitis atòpica

Mesures preventives

A continuació, comentem alguns remeis eficaços que poden ajudar per al moment del bany:

  • La dermatitis atòpica en nadons o nens petits: El bany ha de ser de curta durada i amb aigua calenta-tèbia. És recomanable utilitzar olis de bany infantils i no fer servir esponges ni sabons, ja que poden arrencar la capa de greix natural que produeix la pell dels nens atòpics.
  • En el cas de dermatitis atòpica en adults o nens més grans és aconsellable fer servir sabons per a pells sensibles. Pel que fa al teixit de les tovalloles aquest hauria de ser sempre 100% de cotó. És aconsellable utilitzar una crema per dermatitis atòpica de tipus hidratant que no continguin perfums ni conservants.
  • En els mesos de calor, un bany en l’aigua del mar pot ser beneficiós en la majoria de casos.

 

Descalcificador d’aigua: La solució definitiva

La solució definitiva per oferir la màxima comoditat i afrontar el problema des del seu origen és instal·lar un tractament d’aigua per la descalcifiació a la llar, ja que permet eliminar la duresa de l’aigua. Així, l’aigua descalcificada pot ajudar sens dubte a les persones que pateixen de dermatitis atòpica, caspa i altres malalties de la pell protegint la pell i hidratant-la.

Aquest procés disminueix els nivells de calci i magnesi en l’aigua fins arribar a un nivell òptim que proporciona salut i benestar a tota la família, especialment als que pateixen de pells sensibles.

A més de beneficiar la pell, l’aigua descalcificada també recupera la suavitat i la brillantor del pèl, de manera que no cal fer servir tants productes, com suavitzants i condicionadors.

Tal com hem comentat anteriorment, a més d’aplicar aquests remeis, cal tenir en compte que els beneficis de l’aigua tractada són molt més grans, i al final de l’any aplicar mesures complementàries pot representar un cost més elevat que instal·lar des d’un principi un descalcificador, ja que tracta la font d’aigua directament.

En l’actualitat, en VDF disposem de diferents tipus de descalcificador: Aquasil S, Aquasil H, Aquasil 2 i Aquasil 4 que s’adapten a les necessitats de cada persona. Descobreix com funciona cada descalcificador i cuida la teva pell!