arrow-down arrow-left arrow-open-down arrow-open-up arrow-right arrow-up caret-down chat circle-cross close documents dot-arrow-down dot-arrow-right envelope facebook fb-square google linkedin menu phone round-arrow-right search tool twitter whatsapp youtube

Osmosi

La teva guia per conèixer l’aigua com a font de salut

que_es_la_osmosis_inversa
Què és l’osmosi?

L‘osmosis és el mètode natural que permet obtenir aigua de la millor qualitat sense utilitzar cap tipus de producte químic.

En què consisteix?

És el pas d’un dissolvent a través d’una membrana semipermeable, la qual permet el pas d’alguns tipus de partícules, però no de totes. El procés utilitzar tendeix sempre a equilibrar les concentracions a banda i banda de la membrana, passant el dissolvent des de la solució menys concentrada cap a la solució més concentrada. En succeir l’osmosis, es crea una diferència de pressió en tots dos costats de la membrana semipermeable: l’anomenada pressió osmòtica.

Si s’utilitza una pressió superior a la pressió osmòtica, es produeix l’efecte contrari. Els fluids es pressionen a través de la membrana, mentre que els sòlids dissolts queden enrere, el que es coneix com a osmosi inversa.

La pressió s’aplica amb la finalitat de forçar que l’aigua es mogui a través de la membrana des d’una zona d’alta concentració de solut a una de baixa concentració. Això separa l’aigua dels contaminants, que es recullen a l’altre costat de la membrana. Aquestes membranes són semipermeables dissenyades per permetre que l’aigua pura es mogui a través de la membrana i atrapar la majoria dels contaminants.

Tota aquesta explicació pot semblar molt tècnica però, en realitat, el procés és molt semblat al principi de funcionament que segueix el nostre cos quan distribueix aigua mitjançant osmosi natural, separant totes les seves impureses i convertint-la en un benefici per al nostre cos.

L’aigua osmotitzada implica sostenibilitat i estalvi energètic. Utilitzant un aparell d’osmosis tens aigua a km. 0, és a dir, no has de desplaçar-te per buscar-la, no necessites envasos per transportar-la, no contamines l’entorn i la petjada de carboni que generes és mínima i inferior a la qual es genera adquirint aigua embotellada.

L’osmosi et permet tenir en tot moment aigua acabada de filtrar, que no ha estat estancada i que conserva intactes les seves propietats i el seu sabor.