arrow-down arrow-left arrow-open-down arrow-open-up arrow-right arrow-up caret-down chat circle-cross close documents dot-arrow-down dot-arrow-right envelope facebook fb-square google linkedin menu phone round-arrow-right search tool twitter whatsapp youtube

Aigua

La teva guia per conèixer l’aigua com a font de salut

Estalvia aigua: Segueix els 10 consells bàsics

L‘aigua és un recurs natural essencial, únic i limitat, encara que a priori pot semblar un recurs abundant i inesgotable. El seu ús inadequat o excessiu comporta una reducció de les seves reserves, així com un empitjorament en la qualitat de l’aigua, que es caracteritza pel grau de puresa i duresa de l’aigua. De fet, quan aquesta aigua no compleix els estàndards de qualitat, moltes llars opten per l’aigua tractada, ja que proporciona múltiples beneficis per a la salut. En aquest sentit cal prendre consciència i assumir la nostra responsabilitat com a societat per tal de reduir els riscos que poden conduir cap a la seva escassetat i el seu mal ús. Una manera de fer-ho és aplicant pautes per a l’estalvi de l’aigua, tant des de les grans indústries com a la llar.

Els 10 consells imprescindibles per estalviar aigua

A continuació, us mostrem 10 consells imprescindibles per estalviar aigua a casa teva. Aquestes mesures t’ajudaran a respectar el medi ambient, a més de reduir el consum d’aigua i la factura d’aquesta a final de mes.

Com estalviar aigua a la cuina

  • Utilitzar olles amb la mida adequada segons el guisat i afegir només l’aigua. D’aquesta manera, es pot estalviar aigua i energia, a més de conservar la major part de les propietats dels nutrients dels aliments.
  • Assegurar la càrrega completa dels electrodomèstics, com el rentaplats o la rentadora, i utilitzar programes curts si és possible, per tal de fer un ús eficient de l’aigua i una correcta optimització del seu consum.
  • Si et toca rentar els plats a mà, és recomanable ensabonar tot primer i esbandir després amb l’aigua mínima. Així es redueix el consum d’aigua, en comptes de fer-ho tot alhora i amb l’aigua en marxa.
  • Rentar la fruita i verdura en un bol ple d’aigua i fregar-les amb un raspall vegetal.
  • Aprofitar l’aigua utilitzada per bullir alguns aliments per regar les plantes. Ull! Primer s’haurà de deixar refredar l’aigua.
  • Descongelar els aliments a la nevera un dia abans i evitar fer-ho directament amb aigua.

 

Com estalviar aigua al bany

  • Esperar per obrir l’aigua de la dutxa fins que no s’estigui dins. En el cas que l’aigua tardi uns segons o minuts en escalfar-es pot utilitzar un recipient per recollir les primeres quantitats d’aigua freda per fregar després el sòl, per exemple. A més, és millor fer una dutxa que un bany, ja que segons dades de l’OMS això representa un estalvi d’aigua d’un 150% menys.
  • Tancar l’aixeta mentre es realitza el raspallat de les dents i esbandir les dents en un got d’aigua. Aquesta acció pot estalviar 12 litres d’aigua per minut.
  • Utilitzar cisternes intel·ligents i tirar d’elles només quan sigui necessari i evitar fer servir el vàter com escombraries.
  • En el moment d’afaitar-és millor omplir el lavabo d’aigua, en comptes de deixar passar l’aigua durant l’afeitat.

 

Des de VDF esperem que aquests consells per estalviar aigua et siguin útils i t’animem a incorporar-los a la teva rutina diària.