arrow-down arrow-left arrow-open-down arrow-open-up arrow-right arrow-up caret-down chat circle-cross close documents dot-arrow-down dot-arrow-right envelope facebook fb-square google linkedin menu phone round-arrow-right search tool twitter whatsapp youtube

Aigua

La teva guia per conèixer l’aigua com a font de salut

ventajas del agua descalcificada
Avantatges de l’aigua descalcificada

 La descalcificació és un procés que redueix els nivells de calci i magnesi de l’aigua fins a aconseguir un nivell òptim. La descalcificació elimina la duresa de l’aigua, oferint així beneficis per a la nostra salut, la nostra economia i el medi ambient.            

Protecció contra la calç

Un descalcificador elimina la duresa de l’aigua, per tant, la vida útil dels principals electrodomèstics que utilitzen aigua com la rentadora, la cafetera o la planxa s’allarga.
A més, utilizant aigua més tova, els electrodomèstics duraran més, per tant, obtindrem un estalvi econòmic. A més, l’aigua descalcificada evita l’acumulació de calç de les canonades de la nostra llar i serveix de protecció per a calderes, termos, acumuladors i radiadors.

Estalvi i neteja

Pel que fa al rentat de la roba, per exemple, l’aigua descalcificada ens ofereix un estalvi considerable respecte a una aigua no tractada i, en conseqüència, una aigua més dura.
En primer lloc, tal com indiquen els fabricants de detergents en els seus envasos, la dosi de detergent depèn, entre altres coses, de la duresa de l’aigua. Podem observar que, en aigües toves s’ha d’utilitzar la meitat de detergent que per a aigües molt dures.
D’altra banda, un aigua descalcificada li aporta a la roba un aspecte suau com el primer dia, per la qual cosa no és necessari el suavitzant en el rentat.
Finalment, quant al rentat, amb una aigua tractada amb un descalcificador, evitarem l’ús de pastilles anti-calç per tal de protegir la nostra rentadora.

Si instal·lem un descalcificador a casa la roba durarà de mitjana un 15% més de temps, ja que l’aigua descalcificada és més respectuosa amb les fibres durant el rentat.

Pel que fa a la neteja de la casa en general, gràcies a l’absència de calç, banys, cuina, coberteria i aixeteria lluiran com el primer dia sense necessitat d’utilitzar productes de neteja anti-calç.

Estalvi energètic i medi ambient         

La calç és un aïllant tèrmic, per tant, no és d’estranyar que un aigua lliure de calç s’escalfi abans que un aigua dura, el que ens aporta un important estalvi de consum energètic tant en acumuladors, termos i calderes. Amb un aigua descalcificada, podem estalviar entre un 30% i un 40% d’energia per escalfar la mateixa quantitat d’aigua si aquesta està tractada amb un descalcificador.

Salut i benestar

Una altra de les grans avantatges de l’aigua descalcificada és que és millor per a la nostra salut i benestar. Hi ha persones que pateixen dermatitis atòpica, caspa i altres malalties de la pell. Un dels factors que contribueixen a les picors molestes és precisament un aigua excessivament dura, és a dir, amb un excés de calç. Un bany o una dutxa amb aigua descalcificada li retornen a la pell la suavitat i hidratació natural, sense necessitat de cremes hidratants, i li aporta lluentor i suavitat als cabells sense necessitat d’utilitzar suavitzants ni condicionadors.

En resum, la descalcificació ofereix importants beneficis per a la salut i la higiene de tota la família.